Team-Training Motivatiestijlen: Jouw Belang - Mijn Belang

Gedoe in uw team? Als de samenwerking stroef verloopt, gaat dat ten koste van het werk en de sfeer. Grote kans dat dit te maken heeft met de interne drijfveren van uw medewerkers. Drijfveren die, vaak onbewust, maken dat mensen doen wat ze doen.

Onze criteria | dealbreakers | irritaties | patronen | keuzestress | behoeften | maatstaven |

Fundamentele kennis over onszelf...en anderen!                         

undefined

Een training om nooit te vergeten en zeer competentie verhogend! We zijn ons meestal niet bewust van wat ons motiveert of nemen (diepgewortelde) waarden mee naar de 'verkeerde' omgeving. Dit leidt op werkplekken vaak tot misverstanden, onenigheid en irritaties. In een gemakkelijk 5-stappenplan leert u alles over motivatiefactoren en hoe u deze voor uzelf en anderen kunt inzetten. Wat maakt dat we op een bepaalde manier ge(de)motiveerd zijn?

Kwaliteitsfilter als (ongewenst) gedrag

Waarden en emoties zijn nauw verbonden en het zijn boodschappen van ons innerlijk. Ze geven richting aan onze gedachten en handelingen. Ze hebben de functie van 'aandachtfilter' en 'selectiemechanisme'. Het helpt ons om zaken te evalueren en ze bepalen of we wel of geen tevredenheid en motivatie ervaren. Het zijn criteria voor 'goed of slecht', kwaliteit of non-kwaliteit, afkeuren of goedkeuren, iets willen bereiken of iets willen voorkomen.

Dit manisfesteert zich niet altijd 'gewenst' op de werkvloer...

Zaken die voor ons belangrijk zijn en ons motiveren zijn doelwaarden. Of we concentreren ons op wat onze 'bestaande' (persoonlijke en diepgewortelde) waarden bedreigt. En zo worden we zonder dat we het weten 'normerend, belerend of bepalend' naar anderen. En dat is zonde want het is zelden of nooit onze bedoeling. Kennis van en inzicht in de werking van motivatiefactoren geeft lucht en ruimte. Voor uzelf, uw team en uw medemens. Weten HOE dit werkt, met een eenvoudig stappenplan, biedt een wereld van verschil!

Reacties

'Wat was dat een verrijking en geweldig om eens te hebben mogen ervaren. Ik had er absoluut geen beeld bij.  Mooie dingen geleerd en zet zeker aan tot nadenken. Ook M. was zeer enthousiast en het heeft bij haar ook iets geraakt. We zitten allebei in een fase dat we meer balans zoeken en vooral ook verdieping. Wat wij hebben gezien die dag voorziet zeker in deze behoefte. Veel succes met je trainingen. Geweldig hoe je vol overgave iedereen kunt inspireren en aanvoelt waar je snaren kunt raken.' Helen J., Eigenaar Flow2Grow

'Ik wil je nogmaals bedanken voor de fijne en leerzame dag afgelopen zaterdag. Ik heb met name genoten van jouw bijdrage, wat een passie en gedrevenheid gaat er van jou uit. Ik vind jouw bijdrage sprankelend en enthousiast. Ga zo door, je bent TOP.' Tineke R., Eigenaar GewoonRoos