Zeg, waar ben JIJ eigenlijk van?

11-06-2015
mensergerjeniet

Ik vind mensen leuk, héél leuk, echt waar! Maar soms tref je iemand, bijvoorbeeld tijdens netwerkborrels, die één en al ego is. Je ziet m/v staan trappelen om zichzelf onder de aandacht te brengen.

Net-werken?

Op de irritantundefinede, (en duidelijk niet geïnteresseerde) vraag wat ik ‘zoal doe met mijn bedrijfje’, of nog erger, ‘in welke niche ik mij bevind’, hoorde ik mezelf laatst zeggen: “Ik train en ik coach. Ik geef bloedserieuze en zeer goede trainingen en ook losbandige varianten. De rode draad in mijn oeuvre (onzichtbare/onhoorbare gniffel in mijzelf) is mijn vermogen om me aan te passen aan de deelnemers. Klein en precies trainen als het moet en met vele vreugdevolle uitbarstingen als het nodig is. Ik ben van alle stijlen en leeftijden en ik hou zielsveel van mijn publiek. Daar verdien ik bakken met geld mee, hoe fijn is dát? En jij…..eh…waar ben jij eigenlijk van….?” *

*Dit doe ik alléén bij ego’s die zo groot zijn dat je er direct korte metten mee moet maken. Anders ben je een dief van je eigen tijd en energie!

undefinedHet geheel gevolgd door een charmant lachen. Hoofd een beetje schuin (zoals alleen vrouwen dat kunnen) en direct daarna een soort van in de verte staren, even knijpen met mijn ogen en dan een blik van blijde herkenning veinzen naar een lang verloren dierbare, die daar blijkbaar ook aanwezig is… Ik mompel, gôh..hoe is het mogelijk, knik nog eens vriendelijk en hop, wég was ik. M/V in opperste verwarring achterlatend.

Truth or Dare

Wat niet waar is, is dat ik bakken met geld verdien. De rijkdommen gaan namelijk meestal naar… precies: de ego’s. Dikdoenerij loont best wel vaak, mensen. Deze soort roept met hun gedrag en toon kennelijk iets op waardoor er belevingsfouten kunnen ontstaan: flink zenden/niet luisteren = kennis, dominantie/geen ruimte voor jou = autoriteit en botte stelligheid wordt als ervaring en expertise geïnterpreteerd.

Struikelen om OK te zijn!

Begrijundefinedp me goed: Ego hoeft niet verkeerd te zijn. Zolang het kracht voor jezelf en anderen oplevert, soit, prima! Zodra het macht gaat worden, over anderen, zodat jij eigenlijk bestaat ter meerdere glorie van henzelf, dan BOEM!... opblazen dat ego. Tenzij ik je coach: dan ga ik met veel plezier samenwerken met datzelfde ego om van macht vooral kracht te maken. Maar niet op netwerkborrels!

De rest staat als een huis! Wat helemaal waar is, is dat ik heel goede trainingen geef. Ik kreeg onlangs nog de hoogste score met een 'losbandige' variant op een carrousel met 15 workshops. En nu komt het: wie van u, waarde lezers, vind dit arrogant klinken? Dacht u toch heel even…’nou, nou wie trompettert hier nu?’ Alle begrip hoor, ons brein wil aan de slag…dus denken maar. Maar ik wilde eigenlijk via de glasvezelkabels, kwetsbaar en wel, bij u op schoot komen met het volgende. Ik maak zo af en toe nog wel eens een missertje tijdens trainingen. Omdat ik experimenteer met mooie materie en werkvormen. En daar struikel ik natuurlijk weleens over. Dus heb ik al heel wat ‘egokwetsuren’ achter de rug. Ik wil namelijk graag een TOP-trainer zijn. Omdat ik meer dan van mijn ego, zielsveel van mijn ‘publiek’ hou. Kijk, daar ben ik dan weer van.

Deel dit artikel

 

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus